subota, 8. siječnja 2011.

kamo na skijanje/bordanje ?



U ove zimske dane neki se spremaju na skijanje. Međutim postavlja se pitanje- kamo? Koji su aranžmani najpovoljniji, gdje je smještaj najjeftiniji, gdje su dobre staze, gdje nema previše ljudi? Na ta i neka druga pitanja vezana uz skijanje odgovore potražite u ovom postu.

1. MALLNITZ, AUSTRIJA- malo mjesto koje se nalazi u blizini Ankogela i glečera Moltaller. Cijeli dan voze busevi koji će vas odvesti do skijališta, a u Mallnitzu možete naći jeftin smještaj u hostelu Boarders Palace. Mallnitz je mali gradić u kojem ćete zaista uživati u prirodi i tišini, te odmarati sva svoja osjetila. Nalazi se oko 5 min vožnje od Ankogela i oko 20 min do Moltallera. Vrlo je jednostavno doći od Zagreba do Mallnitza- vozi direktni vlak! Ukoliko se odlučite za skijanje na Ankogelu, očekujte puno mjesta na stazama!

2. LES DEUX ALPES, FRANCUSKA- prekrasno mjesto u Alpama, stvoreno za mlade skijaše i bordere. Le Deux Alpes se nalazi na glečeru koji se proteže i do 3600m, što osigurava dobre i duuuuuge staze. Staze su odlično uređene, a ski-pass je obično uračunat u cijenu aranžmana. Alka tours nudi 8-dnevni aranžman s uključenim ski-passom za samo 1510 kn. Ako planirate na kasno skijanje (ožujak, travanj) ovo je idealna destinacija za uživanje u skijanju u kratkim rukavima i sunčanju na skijalištima.



3. VAL THORENS, FRANCUSKA- nalazi se na visini od 2300m, te ima više od 600 km skijaških staza, što čini najveće skijaško područje na svijetu. Agencije nude veoma povoljne aranžmane za ovo odredište, tako preko eToursa možete tamo na 8 dana busom već za 910 kn!

4. BORMIO, ITALIJA- nalazi se među Alpama u sjevernoj Italiji. Agencije nude povoljne aranžmane za ovu destinaciju, a jedna od povoljnijih je preko eToursa. Ovo je prava destinacija za one koji se spremaju na put s vlastitim automobilom. 

5. SLJEME, HRVATSKA- ako nemate vremena, volje ili novaca da se maknete iz Zagreba, možete skijati i na Sljemenu. Dnevna karta preko tjedna će vas doći 70 kn, a preko vikenda 100 kn. Ukoliko nemate vlastitu opremu, možete ju povoljno iznajmiti u Surf Shopu na Jarunu. 


Još je preostalo odlučiti se za destinaciju, spakirati stvari, board pod ruke, put pod noge i vratite se u jednom komadu!

Nema komentara:

Objavi komentar